Ο μύθος της πριγκίπισσας που την άφησαν να πνιγεί επειδή απαγορευόταν να την αγγίξουν


Στις 31 Μαΐου 1880, η 19χρονη Sunandha Kumariratana, βασίλισσα της Ταϊλάνδης, επέβαινε σε μια βάρκα που κατευθυνόταν προς το Βασιλικό Παλάτι Bang Pa-In όταν το σκάφος της ανατράπηκε ξαφνικά, πετώντας την έγκυο βασίλισσα και την ενός έτους κόρη της στο νερό. Υπήρχαν πολλοί τριγύρω, ωστόσο κανένας δεν πήδηξε μέσα για να βοηθήσει. Εκείνη την εποχή, το άγγιγμα της βασίλισσας, ακόμη και για να σώσει τη ζωή της, τιμωρούνταν με θάνατο.

Το παραπάνω γεγονός βέβαια είναι απλά ένας συχνά επαναλαμβανόμενος μύθος … δεν συνέβη. Το ημερολόγιο του Βασιλιά καταγράφει ότι οι βαρκάρηδες βούτηξαν στο νερό, τράβηξαν τη βασίλισσα και την κόρη της από τις κουρτίνες που μπλέκονταν και τις μετέφεραν σε μια άλλη βάρκα, όπου οι υπάλληλοι εργάζονταν μάταια για να τους αναζωογονήσουν. Κανείς άλλος δεν πέθανε στο ατύχημα.

Η Sunandha Kumariratana ήταν κόρη και πεντηκοστό παιδί του σιαμαίου βασιλιά Mongkut (Rama IV) και της πριγκίπισσας Consort Piam . Ήταν ετεροθαλής αδερφή και πρώτη σύζυγος του βασιλιά Chulalongkorn (Rama V) του Σιάμ (τώρα Ταϊλάνδη ). Οι άλλες δύο σύζυγοι των βασιλιάδων ήταν οι μικρότερες αδερφές της, η βασίλισσα Savang Vadhana και η βασίλισσα Saovabha Bhongsi.

Ο θλιμμένος Chulalongkorn ζήτησε μια λαμπρή κηδεία γι' αυτούς. Οι προετοιμασίες για την κηδεία διήρκεσαν 10 μήνες και η τελετή της κηδείας ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου 1881. Τα σώματα της βασίλισσας και της πριγκίπισσας στέγνωσαν με ενέσεις αργύρου και αποθηκεύτηκαν σε χρυσές τεφροδόχους ενώ συγκεντρώθηκαν πολύτιμα ξύλα για την κατασκευή μιας νεκρικής πυράς. Οι βασιλικές εγκαταστάσεις όπου διέμεναν ο βασιλιάς και η συνοδεία κατά τη διάρκεια των τελετών αποτέφρωσης κατασκευάστηκαν επίσης σε μια τοποθεσία που αναφέρεται ως Pra Mane . Η νεκρική πυρά αναφέρθηκε ότι είχε ύψος 280 πόδια (85 μέτρα) και χτίστηκε πάνω από ένα βωμό όπου τοποθετήθηκαν οι τεφροδόχοι για αποτέφρωση.

Οι διαδικασίες και οι εορτασμοί ήταν πλούσιες, παρακολούθησαν πολλοί και τεκμηριώθηκαν με μεγάλη λεπτομέρεια. Ο Chulalongkorn άναψε την νεκρική πυρά γύρω στις 18:00 στις 15 Μαρτίου υπό τους ήχους των κόρνων και η πυρά έκαιγε όλη τη νύχτα. Οι εορτασμοί τελείωσαν στις 20 Μαρτίου με μια πομπή προς το Μεγάλο Παλάτι .

Με την αγάπη που ξέρετε! Ian 

Πηγή: damninteresting.com

Σχόλια