lamborghini countach, Μια θεά 4ων τροχών απο τα 70s

Η Lamborghini Countach ήταν ένα σπορ αυτοκίνητο που παρήχθει από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Lamborghini από το 1974 έως και το 1990.

Είναι ένα από τα πολλά εξωτικά σχέδια που αναπτύχθηκαν από τον ιταλικό οίκο Bertone , το οποίο πρωτοστάτησε και καθιέρωσε τις έντονες γωνίες στο αμάξωμα "Italian Wedge".

Το στυλ παρουσιάστηκε στο κοινό το 1970 ως το πρωτότυπο αυτοκίνητο Lancia Stratos Zero.

ασφάλιση online στις καλύτερες τιμές | www.empista.gr 

Η πρώτη εμφάνιση του πρωτοτύπου Countach ήταν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 1971 , ως το πρωτότυπο Lamborghini LP500.

Η ανάπτυξη του Countach ξεκίνησε από τον Ferruccio Lamborghini με στόχο τη δημιουργία διαδόχου του Lamborghini Miura . Το Miura έγινε ευρέως γνωστό μετά την εισαγωγή του το 1966. Το 1970 νέοι ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένης της Ferrari Daytona, είχαν εισαχθεί στην αγορά και το Miura έδειχνε την ηλικία του. Ο αρχηγός μηχανικός Paolo Stanzani και το προσωπικό του άρχισαν να εργάζονται στον διάδοχο του Miura το 1970 με το όνομα του έργου "LP112". Από την αρχή του έργου, οι συνεργάτες του Stanzani περιελάμβαναν τον οδηγό δοκιμών Bob Wallace , τον βοηθό μηχανικό Massimo Parenti και τον σχεδιαστή Marcello Gandini του Bertone .

ασφάλιση online στις καλύτερες τιμές | www.empista.gr 

Ο Stanzani και ο κ. Lamborghini συμφώνησαν ότι ο διάδοχος του Miura απαιτούσε μηχανικό σχεδιασμό που να του επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή απόδοση, καθώς και ένα αμάξωμα που να είναι τόσο αεροδυναμικά αποτελεσματικό όσο και αισθητικά τολμηρό.

Αυτές οι αρχές είχαν διαμορφώσει την ανάπτυξη του Miura και επέτρεψαν την εμπορική επιτυχία αυτού του μοντέλου. Παρά την προτίμηση του κ. Lamborghini για άνετα και μεγάλα τουριστικά αυτοκίνητα , αναγνώρισε την εμπορική αξία ενός πιο ασυμβίβαστου σπορ αυτοκινήτου όπως το Miura και έδωσε στην ομάδα του Stanzani την άδεια να προωθήσει περαιτέρω τα όρια με το έργο LP112. Το Countach που προέκυψε ενσωμάτωσε επιτυχημένες πτυχές του Miura, όπως τη διάταξη πίσω μεσαίου κινητήρα, πίσω κίνηση μαζί με πολλές νέες τεχνολογίες και καινοτομίες στο στυλ. Η ομάδα μηχανικής της Lamborghini αντιμετώπισε πολλά ελαττώματα στο σχεδιασμό Miura, βελτιώνοντας τη σταθερότητα σε συνθήκες υψηλής ταχύτητας, μειώνοντας το ύψος του, καθώς και αντιμετωπίζοντας την περιορισμένη πρόσβαση συντήρησης, άνιση κατανομή βάρους και ζητήματα ψύξης ενδημικά στην εγκάρσια διάταξη κινητήρα του Miura .

ασφάλιση online στις καλύτερες τιμές | www.empista.gr 

Μετά από ένα χρόνο εντατικής ανάπτυξης, το πρώτο πρωτότυπο Countach, που ονομάστηκε LP500, παρουσιάστηκε στο κοινό στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 1971 . Στη συνέχεια, η ομάδα μηχανικής Lamborghini πέρασε τρία χρόνια για να βελτιώσει αυτό το ριζικό πρωτότυπο στο έτοιμο για παραγωγή LP400 Countach, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 1974.

Το όνομα Countach δημιουργήθηκε στα τέλη του 1970 ή του 1971, κοντά στην αρχή του έργου LP112. Τα περισσότερα προηγούμενα και επόμενα ονόματα αυτοκινήτων Lamborghini σχετίζονται με διάσημους ταύρους και ταυρομαχίες , αλλά ο Countach έσπασε με αυτήν την παράδοση. Το όνομα προήλθε από τη λέξη contacc , ένα θαυμαστικό της έκπληξης στη γλώσσα του Πιεμόντε ( περιφέρεια της Ιταλίας) .

Απολαύστε το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί !!!!

Με την αγάπη που ξέρετε !!

IanAnto 

Πηγή : autostorich.wordpress.com & wikipedia











Σχόλια