Τα 10 δημοφιλέστερα θέματα για το 2021


Με πολύ μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε το top10 των θεμάτων του Blog για το 2021, πρόκειται για τα δημοφιλέστερα θέματα με Νο1 αυτό που είχε τους περισσότερους επισκέπτες - αναγνώστες και κατά σειρά όλη η πρώτη δεκάδα. 

Πάντα με την αγάπη που ξέρετε! Ian

No 1 :  Ποιός ήταν ο Τρελοκαμπέρος ! Η ιστορία του (αφιέρωμα & φωτογραφίες)

Ο Πειραιώτης Υπολοχαγός ΚΑΜΠΕΡΟΣ Δημήτριος το 1912 καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στην διαδρομή, από την πατρίδα καταγωγής του την Ύδρα προς το Νέο Φάληρο, φτάνοντας τα 110 χλμ/ώρα!
*

No 2 : Από τη Νίκαια στη κοκκινιά! (Ποίημα)

Περπάτησε μαζί μου αν θες να δεις όσα λέω
Τα λόγια είναι λίγα μα διηγούνται αυτά που ξέρω
*

No 3 : Ποιός ήταν ο Γιουσουρούμ που έδωσε το όνομα του στο παζάρι στο Μοναστηράκι;

Στο κέντρο της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, στην πλατεία Αβησσυνίας, γίνεται ακόμα το «γιουσουρούμ», δηλαδή το παζάρι, ένα λαϊκό δημοπρατήριο που χρονολογείται απο τις αρχές του 20ου αιώνα.
*

No 4 : Τα παιδιά που βιώνουν ή γίνονται μάρτυρες σωματικής κακοποίησης δυσκολεύονται να αγαπήσουν, εμφανίζουν αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη

Το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις κατά τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα ζήτημα, οι συνέπειες του οποίου έχουν διάρκεια και επηρεάζουν και τη μετέπειτα ζωή του παιδιού, μετατρέποντάς το σε έναν προβληματικό ενήλικο.
*

No 5 : 10 απο τα πιο περίεργα ρεκόρ Γκίνες που έχουν καταγραφεί

Ψάξαμε και φτιάξαμε μια λίστα γεμάτη με μερικά από τα πιο περίεργα και ενδιαφέροντα παγκόσμια ρεκόρ -από τις πολλές χιλιάδες που περιέχονται στη βάση δεδομένων των Guinness World Records.
*

No 6 : Τι είναι αυτό το πλέγμα στον ωκεανό; όταν η φύση ξεπερνά τον ανθρώπινο νου!!!

Μερικές φορές σε μεγάλες εκτάσεις νερού, τα κύματα διασταυρώνονται. Όταν λοιπόν συναντά το ένα το άλλο, τα συστήματα αυτά σχηματίζουν κορυφές διπλάσιες σε ύψος και κοίλα διπλάσια σε βάθος. 
*

No 7 : Η κοιμωμένη του Χαλεπά, το έργο και η θλιβερή ιστορία πίσω απο αυτό

Όλοι γνωρίσαμε τον μεγάλο έλληνα προικισμένο γλύπτη από το γνωστό κλασσικό έργο του η <<Κοιμωμένη>>.  Ένα διάσημο για την τελειότητα του έργο, που αναπαριστά την δεκαοχτάχρονη θανόντα Σόφη Αφεντούλη, από την πρώτη γόνιμη καλλιτεχνική περίοδο που τον αναγάγει στους πλέων παγκόσμιους καλλιτέχνες της γλυπτικής.
*

No 8 : Το πλοίο που βρέθηκε ταυτόχρονα σε διαφορετικές ημέρες, μήνες, εποχές έτη και αιώνες!!! To ναυτικό παράδοξο του ατμόπλοιου SS Warrimoo

Ο καπετάνιος Φίλιπς ήταν αρκετά καλαμπουρτζής και θέλησε να εκμεταλλευτεί πλήρως την ευκαιρία να επιτύχει ένα πολύ σπουδαίο ναυτικό παράδοξο. Κάλεσε τους πλοηγούς του στη γέφυρα για να ελέγξει και να ελέγξει ξανά τη θέση του πλοίου.
*

No 9 : Ξενοδοχείο «Ακταίον»: Το στολίδι του Φαλήρου - Η ιστορία του κέντρου της κοσμικής ζωής και το άδοξο τέλος του (Φωτογραφικό λεύκωμα & video)

Το ξενοδοχείο «Ακταίον» στο Νέο Φάληρο υπήρξε ένα από τα πιο εμβληματικά και αριστοκρατικά κτίρια της περιοχής, σαν αυτά που μπορεί να αντικρίσει κανείς σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
*

No 10 : Φίμωση στα αγόρια και λάθος πρακτικές

Η φίμωση είναι το στένωμα της δερματικής πτυχής που βρίσκεται στην άκρη του πέους (ακροποσθίας), έτσι ώστε να μην μπορεί να αποκαλύπτεται η βάλανος του πέους. Είναι μια κατάσταση πολύ συχνή στα παιδιά, αλλά σπάνια παθολογική: κατά τη γέννηση τα περισσότερα νεογνά έχουν φίμωση, στην ηλικία περίπου των 3 ετών το ποσοστό φθάνει στο 5% και στην ηλικία των 17 ετών είναι γύρω στο 1%.
*

Σχόλια