10 απο τα πιο περίεργα ρεκόρ Γκίνες που έχουν καταγραφει

Ψάξαμε και φτιάξαμε μια λίστα γεμάτη με μερικά από τα πιο περίεργα και ενδιαφέροντα παγκόσμια ρεκόρ -από τις πολλές χιλιάδες που περιέχονται στη βάση δεδομένων των Guinness World Records.

1. Η μεγαλύτερη μύτη

Η μεγαλύτερη μύτη σε ζωντανό άτομο έχει μέγεθος 8,8 εκατοστά (3,46 in) και ανήκει στον Mehmet Özyürek (Τουρκία). Μετρήθηκε στο σετ  του Lo Show dei Record στη Ρώμη της Ιταλίας, στις 18 Μαρτίου 2010.

2. Η πιο τριχωτή οικογένεια 

Τα μέλη της οικογένειας Ramos Gomez έχουν μια σπάνια πάθηση που τους γεννά τρίχες σε όλα τα σημεία του σώματος. Σχεδόν το 28% της επιφάνειας του σώματός τους, καλύπτεται από τρίχες. 


3. Η μεγαλύτερη καριέρα σαν παγωτατζής 

Ο Alan Ganz δούλευε ως παγωτατζής, για 73 χρόνια, μοιράζοντας παγωτά και χαρά σε χιλιάδες παιδιά από πολλές διαφορετικές γενιές, καθώς τα έβλεπε να μεγαλώνουν


4. Η περισσότερη ώρα που στριφογυρίζει μια μπάλα του μπάσκετ πάνω σε μια οδοντόβουρτσα

Ο Sandeep Singh Kala από τον Καναδά, σημείωσε το ρεκόρ αυτό το 2019. Αντί για το δάχτυλό του, όπως κάνουν συνήθως οι μπασκετμπολίστες, στριφογύρισε μια πορτοκαλί μπάλα του μπάσκετ με μία οδοντόβουρτσα την οποία κρατούσε με τα δόντια του για 1 λεπτό και 8 δευτερόλεπτα.


5. Η πιο κοντή γυναίκα 

Η πιο κοντή γυναίκα που ζει είναι η Jyoti Amge (Ινδία, γεννημένη στις 16 Δεκεμβρίου 1993), η οποία είχε διαστάσεις 62,8 cm (24,7 in) . Η Jyoti Amge μετρήθηκε στο νοσοκομείο Wockhardt Superspeciality στο Ναγκπούρ της Ινδίας στα 18α γενέθλιά της, καθιστώντας την επιλέξιμη να αναλάβει αυτό το ρεκόρ από την Bridgette Jordan. Η Jyoti Amge είχε προηγουμένως τον τίτλο για την κοντύτερη έφηβη.


6. Η μεγαλύτερη γάτα

Η μεγαλύτερη ζωντανή γάτα είναι ο Ηρακλής, ένας ενήλικος αρσενικός liger (λιοντάρι – τίγρης) που τώρα φιλοξενείται στο Myrtle Beach Safari, ένα καταφύγιο άγριας ζωής στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. Έχει συνολικό μήκος, 3,33 μέτρα (131 in) και ζυγίζει 41,2 κιλά (922 lb).


7. Ο ψηλότερος άνδρας

Ο ψηλότερος άντρας αναμφισβήτητα είναι ο Robert Pershing Wadlow (ΗΠΑ) (γεννημένος στις 22 Φεβρουαρίου 1918), ο οποίος όταν μετρήθηκε τελευταία φορά στις 27 Ιουνίου 1940, βρέθηκε να είναι 2,72 μέτρα. Ο Ρόμπερτ πέθανε στις 1:30 π.μ. στις 15 Ιουλίου 1940 σε ένα ξενοδοχείο στο Manistee του Μίσιγκαν, ως αποτέλεσμα μιας σηπτικής κυψέλης στο δεξιό του αστράγαλο που προκλήθηκε από ένα στήριγμα, το οποίο είχε τοποθετηθεί λάθος μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα.


8. Ο γηραιότερος άνθρωπος

Η μεγαλύτερη πλήρως πιστοποιημένη ηλικία στην οποία έχει φτάσει ποτέ άνθρωπος είναι 122 χρόνια 164 ημέρες και πρόκειται για την Jeanne Louise Calment (Γαλλία). Η Jeanne πέθανε σε ένα γηροκομείο στο Arles της νότιας Γαλλίας στις 4 Αυγούστου 1997. Ήταν σε θέση να περπατήσει μόνη της μέχρι και ένα μήνα πριν από τα 115α γενέθλιά της, όταν έπεσε και έσπασε το μηρό της. Στη συνέχεια χρειαζόταν μια αναπηρική καρέκλα για να μετακινηθεί. Έζησε μόνη της μέχρι την ηλικία των 110 ετών, όταν έπρεπε να μετακομίσει σε γηροκομείο.


9. Τα περισσότερα παιδιά που γεννήθηκαν σε μια μόνο γέννα και επιβίωσαν

Η Nadya Suleman (ΗΠΑ) κέρδισε πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο στις 26 Ιανουαρίου 2009 όταν γέννησε έξι αγόρια και δύο κορίτσια στο Ιατρικό Κέντρο στην Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Γεννήθηκαν 9 εβδομάδες νωρίτερα με καισαρική.


10. Το μεγαλύτερο μωσαϊκό απο σούσι

Κι όμως, αυτό το ρεκόρ με το σούσι δεν έγινε στην Ιαπωνία. Επετεύχθη από Νορβηγούς σεφ, οι οποίοι έφτιαξαν ένα μωσαϊκό 56 τετραγωνικών μέτρων. Το μωσαϊκό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για να τιμήσουν τα 100α γενέθλια μιας νορβηγικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Με την αγάπη που ξέρετε! Ian 

Πληροφορίες για το άρθρο βρήκα : 
- εδώ : fortunegreece.com 
- εδώ : monopoli.gr 

Σχόλια