Τι είναι το Τζάμπολ Αγάπης & γιατί πρέπει να το στηρίξουμε!!!


Αν θέλετε να κάνετε κάτι καλό... αν θέλετε αυτό να αξίζει και να πιάσει τόπο... Το Τζάμπολ Αγάπης σας καλεί να είστε μαζί του !!!!

Η πορεία του “Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής”

Το «Τζάμπολ της Αγάπης» («Jump – Ball of Love») ξεκίνησε το 2016 ως προσαρμοσμένος αγώνας καλαθοσφαίρισης, για την ενίσχυση της συμμετοχής στο μπάσκετ, παιδιών που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού.

Πλέον αποτελεί Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, με πρόγραμμα Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής. Αναπτύσσει τη συνεκπαίδευση, ανθρώπων με Ειδικές Ικανότητες και ανθρώπων που διαθέτουν χαρακτηριστικά τυπικής ανάπτυξης.

Τα προγράμματα της συνεκπαίδευσης πραγματοποιούνται σε συνεργασία με:

Αθλητικούς Συλλόγους Καλαθοσφαίρισης

Εκπαιδευτικών Οργανισμών

Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων

Κοινωνικών Ιδρυμάτων

Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

Δήμων & Κοινοτήτων

Κέντρων Εκπαίδευσης & Φροντίδας ΑΜΕΑ

Η «Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή» ξεκίνησε λοιπόν την πορεία του το 2016.

Ο καθηγητής και προπονητής του μπάσκετ Γιάννης Τσουμπρής, σε συνεργασία με τις ομάδες μπάσκετ του Πειραιά (Πειραϊκό, Πορφύρα, Φοίνικα, Ερμή) πραγματοποίησε το πρώτο παιχνίδι για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για παιδιά με αυτισμό.

Ο coach Γιάννης Τσουμπρής, με τη συντροφιά του αυτιστικού του γιου, φέρνουν στο ίδιο γήπεδο του μπάσκετ, όλα τα παιδιά (με ή χωρίς ειδικές ικανότητες) σε μία κοινή ομάδα, παίζοντας σε 3 σημεία του γηπέδου με 3 καλάθια.

Καταργούν μέσα στο γήπεδο κάθε διαφορετικότητα: «Όλα τα παιδιά γίνονται μία ομάδα, με μία μπάλα να τα ενώνει».

Γνωρίζω τους ανθρώπους προσωπικά, γνωρίζω την αγάπη τους για αυτό που κάνουν, γνωρίζω το "έργο" που προσφέρουν..,.,,..,., και θα είμαι μαζί τους με όποιο τρόπο μπορώ!!!

Με την αγάπη που ξέρετε! Ian 

Πληροφορίες για το Τζαμπολ Αγάπης θα βρείτε εδώ : www.tzampolagapis.gr

Σχόλια