Τα γρηγορότερα muscle cars ανα δεκαετία..


Πολλοί λάτρεις θεωρούν το Pontiac GTO ως τον «Παππού» όλων των "μυϊκών" αυτοκινήτων. Αν και μπορεί να ήταν το πρώτο που υιοθέτησε επίσημα το όνομα, ορισμένα αυτοκίνητα από τις δεκαετίες του '40 και του '50 ήταν και αυτά muscle .... Πραγματικά απογειώθηκε χάρη σε μοντέλα όπως το GTO Judge, το Charger και το Camaro και πέτυχε μια τεράστια επιτυχία 8 ετών από τη δεκαετία του 1970 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Ευτυχώς, το μυϊκό αυτοκίνητο συνέχισε αυτή τη ζοφερή περίοδο και επιστρέφει σήμερα σε πλήρη ισχύ. Οι αμερικανικές εταιρείες αυτοκινήτων μεταφέρουν για άλλη μια φορά V8 μεγάλου κυβισμού σε αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους και καίνε πάρα πολύ λάστιχο.

8. 1949 Oldsmobile 88 - 97 MPH

Το GTO μπορεί να είναι το πρώτο επίσημο «muscle car», αλλά η Oldsmobile ήταν πολύ μπροστά. Το 1949 πήρε ένα αυτοκίνητο πλήρους μεγέθους και του έδωσε έναν V8 "Rocket" 303 κυβικών ιντσών. Χρησιμοποίησε αυξημένη συμπίεση για να αντλήσει 135 ίππους και σχεδόν 300 lb-ft ροπής.

Η τελική του ταχύτητα των 97 mph με τα σημερινά πρότυπα δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά η ιστορία του είναι γεμάτη αγωνιστική επιτυχία. Κυριάρχησε στη σεζόν NASCAR του 1950 και κέρδισε τον Carrera Panamericana, έναν αγώνα δρόμου 2.000 μιλίων στο Μεξικό.

7. 1958 Chrysler 300D - 156 MPH

Η Chrysler γύρισε πολλά κεφάλια ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1950 με τη σειρά 300. Ήταν σχεδόν τόσο κοντά σε ένα νόμιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο NASCAR όσο μπορούσε να φτάσει ένας καθημερινός καταναλωτής. Το 300D έστειλε 390 ίππους με ψεκασμό καυσίμου στους πίσω τροχούς του μέσω V8 6,4 λίτρων, για ρεκόρ ταχύτητας 156 mph στο Bonneville Salt Flats.

Πολλά προβλήματα προέκυψαν από τον πρωτόγονο ψεκασμό καυσίμου του, ο οποίος ευτυχώς μπήκε στα λίγα αρχικά μοντέλα πριν αντικατασταθεί με δύο καρμπυρατέρ τεσσάρων βαρελιών για να δώσει 380 ίππους. Ήταν η τελευταία χρονιά του κινητήρα Hemi πρώτης γενιάς της Chrysler.

6. 1969 Dodge Charger Daytona - 200 MPH

Η ιπποδύναμη δεν ήταν το μόνο όπλο στη διάθεση του Charger Daytona του '69. Χρησιμοποίησε έναν V8 426 κυβικών ιντσών που απέδιδε 425 ίππους και οι μηχανικοί το πέρασαν στην πραγματικότητα μέσα από μια αεροδυναμική σήραγγα για να προσδιορίσουν πού η αεροδυναμική αντίσταση επιβράδυνε το αυτοκίνητο.

Ως αποτέλεσμα, το αυτοκίνητο ήταν εφοδιασμένο με μια τεράστια αεροτομή και κλειστό κώνο μύτης, το οποίο έκανε καλύτερη δουλειά στον αέρα από ό,τι η επίπεδη μάσκα του Charger. Όλα αυτά βοήθησαν το αυτοκίνητο να φτάσει το ρεκόρ των 200 mph, και έτσι ήταν το αυτοκίνητο που νικούσε στους αγώνες αυτοκινήτων στοκ. Ήταν αρκετά επιτυχημένο ώστε τελικά να αποκλειστεί από τον ανταγωνισμό.

5. 1970 Plymouth Hemi Cuda - 155 MPH

Όπως ήταν αναμενόμενο, το επίσης από την Chrysler Plymouth Cuda πέτυχε το ορόσημο των 155 mph χρησιμοποιώντας τον ίδιο κινητήρα που ήταν στο Charger Daytona. Το 1970, ο κινητήρας έλαβε υδραυλικά ανυψωτικά, τα οποία σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς βελτίωσαν την ισχύ χαμηλής ποιότητας. Ήταν ένα βαρύ αυτοκίνητο ακόμη και σε σύγκριση με άλλα μυϊκά αυτοκίνητα της εποχής του στα 3.900 λίβρες, παρόλο που δεν είχε ουσιαστικά κανένα εξοπλισμό ασφαλείας εκτός από μια ζώνη αγκαλιάς.

Ωστόσο, έφτασε τα 60 mph σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα και το τέταρτο του μιλίου σε 13 δευτερόλεπτα. Τα ημισφαιρικά έμβολά του βοήθησαν στην επίτευξη μιας σχετικά υψηλής αναλογίας συμπίεσης 10,25:1, και αυτό συν δύο καρμπυρατέρ τεσσάρων βαρελιών του έδωσε τους 425 ίππους.

4. 1989 Pontiac Firebird Trans Am (Turbo V6) - 153 MPH

Τα μυώδη αυτοκίνητα θα έμεναν πίσω σε πωλήσεις από τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα όπως το Pinto στα μέσα της δεκαετίας του '70. Ο V8 χτυπήθηκε και ταπεινώθηκε, σε ορισμένες περιπτώσεις μειώθηκε στους 120 ίππους παρά τον κυβισμό των 5,0 λίτρων. Ωστόσο, στα μέσα της δεκαετίας του '80, τα πράγματα άρχισαν να επανέρχονται, και όχι απαραίτητα με τη μορφή ενός V8.

Ένα από τα ταχύτερα αμερικανικά αυτοκίνητα της δεκαετίας ήταν το Firebird Trans Am στο τιμόνι ενός υπερτροφοδοτούμενου V6 3,8 λίτρων, απόδοσης 250 ίππων. Συνδυασμένο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το '89 Trans Am θα μπορούσε να φτάσει τα 153 mph. Το Buick Grand National έλαβε έναν παρόμοιο κινητήρα, αλλά με πολύ χαμηλότερη τελική ταχύτητα.

3. 1995 Ford Mustang SVT Cobra R - 151 MPH

Το έτος 1994 είδε την ανανεωμένη Mustang να εκραγεί από το 15χρονο κέλυφός της Fox Body. Χρησιμοποιούσε ακόμη την ίδια βαλβίδα κεφαλής 4,9 λίτρων V8, ζύγιζε λίγο περισσότερο από το Fox Body στα 3.276 λίβρες και χρησιμοποιούσε δαγκάνες φρένων μονού εμβόλου. Η Cobra R του 1995 ξεπέρασε όλες τις αδυναμίες της βασικής Mustang GT.

Οι μηχανικοί του SVT έδωσαν στο mustang έναν μεγαλύτερο ατμοσφαιρικό κινητήρα Windsor 5,8 λίτρων με 300 ίππους και ένα πιο δυνατό κιβώτιο ταχυτήτων για να χειριστεί την ισχύ. Αφαίρεσαν επίσης το ραδιόφωνο, τα πίσω καθίσματα και τον κλιματισμό με σκοπό να εξοικονομήσουν βάρος. Τα φώτα ομίχλης παραλήφθηκαν υπέρ του αεραγωγού που θα βοηθούσε στην ψύξη των μπροστινών φρένων.

2. 2006 Pontiac GTO - 190 MPH

Από την εμφάνιση και μόνο, το GTO 2004-2006 γελοιοποιήθηκε επειδή ήταν μια απλή σκιά του συνονόματός του των προγόνων του. Δεν είχε τον ίδιο αντίκτυπο με το αρχικό '66 GTO όσον αφορά την οδική παρουσία που θα σταματούσε τους θεατές στο δρόμο τους. Ωστόσο, κάτω από την κουκούλα ήταν καθαρός μυς. Χρησιμοποιούσε έναν V8 6,0 λίτρων που έστελνε 400 ίππους στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων (ή αυτόματου).

Οι αξιώσεις υψηλών ταχυτήτων ποικίλλουν από την εμπειρία του ιδιοκτήτη έως τα φύλλα προδιαγραφών από αξιόπιστες πηγές. Η γενική συναίνεση φαίνεται να είναι ότι από το εργοστάσιο περιορίζονται ηλεκτρονικά στα 160 mph, ωστόσο με την άρση των περιορισμών, το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει τα 190 mph.

1. 2018 Dodge Challenger SRT Demon - 204 MPH

Η Chrysler έσπασε για άλλη μια φορά το φράγμα των 200 mph. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της εποχής των μυϊκών αυτοκινήτων που κάνει τη θριαμβευτική επιστροφή του με σύγχρονα οχήματα είναι το Dodge Challenger SRT Demon. Ο υπερτροφοδοτούμενος V8 των 6,2 λίτρων αποδίδει 808 ίππους ή 840 με 100 οκτάνια.

Το Demon θα πρέπει να είναι ικανό να κατακτά ανυπέρβλητες πιθανότητες, ωστόσο επειδή ο υπολογιστής του περιορίζει την τελική ταχύτητα χάρη στα ελαστικά στα οποία κάθεται, το Demon καταφέρνει μια θλιβερή ταχύτητα 168 mph. Ενώ η Dodge είχε στρέψει την προσοχή της στην εξάλειψη του τέταρτου του μιλίου, η τελική ταχύτητα μπορεί να αυξηθεί αφαιρώντας τον περιοριστή ταχύτητας και τοποθετώντας καλύτερα ελαστικά. Ένας ιδιοκτήτης ξεπέρασε ακόμη και τα 210 mph.

Με την αγάπη που ξέρετε! Ian 

Πηγή : hotcars.com

Σχόλια